csütörtök, szeptember 6

Krausz Emma: Osztálykép - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 256 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Twister Media

Ár: 2980.-

Fülszöveg:

"Kálnoki Levente nem akar mások életének részévé válni. Véletlenül mégis leleplezi gimnazista osztálytársa, az ünnepelt focista, Szendrei Ákos titkát, ahogy kirúzsozva fényképezi magát és a fotót elküldi valakinek. Levente megígéri neki, hogy hallgat, és a két fiú útjai ezzel külön is válnának, ha legnagyobb szerencsétlenségükre nem kellene együtt dolgozniuk egy iskolai projekten. Levente egyre közelebb kerül Ákoshoz, és vele együtt néhány másik osztálytársához, akik által úgy tűnik, az élete is megváltozik. Mindezeken túl Leventének meg kell birkóznia a saját érzelmeivel: a haraggal, a gyásszal és a szerelemmel."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Nagyon köszönöm a Twister Media kiadónak a recenziós példányt! <3


A lehető legjobb értelemben kérdezem: MI VOLT EZ? *-*

Levente meglátja, hogy az Osztálytársa Ákos a fiú öltözőben selfie-zik a tükör előtt, rúzsos szájjal. Egyből zavarba jönnek mindketten, de Levente megígéri, hogy elfelejti az egészet, a történtekről senkinek nem mond egy szót sem. Úgy gondolják, itt lezárták a kettőjük kis ügyét, de történelemórán együtt kell dolgozniuk, párban!
Levente élete eddig sem volt fenékig tejfel, még mindig küzd a gyásszal, ami édesanyja elvesztése végett kísérti, illetve betegségével. A fiú régen sem engedett magához embereket, tapasztalta, hogy nincs annál fájóbb, mint mikor el kell veszítenie valakit, aki fontos számára. De Ákossal mégis sikerül közel kerülniük egymáshoz. Ő más. Más, mint a többiek. Nem tudja pontosan, hogyan érezzen a srác iránt, azt sem tudja, hogy Ő mit érezhet iránta.

Olvastam már LMBT témájú könyvet, ez a Szólíts a neveden volt, amire 4,5 csillagozást adtam, mivel számomra sok volt a történet, vagy egyszerűen az események borítottak ki néhány helyen. De itt? Egyszerűen nem jutok szóhoz, nagyon imádtam az egészet! Nem kellett sok idő, azonnal beszippantott a könyv világa, Levi és Ákos története, igen hamar sikerült elolvasnom.

A szereplők szinte egyből a szívemhez nőttek, Laci és Szabi kivételével, akik az elejétől kezdve visszataszítóak voltak számomra. Ha nagyon őszinte akarok lenni, Ákost is az elején a "negatív" karakterek közé soroltam, hisz' iszonyat bunkó volt, de szerencsére a könyv végére teljesen megváltozott, jó irányba természetesen. Ó, és ha Ákos, akkor meg említenem Dorinát is, akinek a hisztijeitől a falra másztam! De minden történetben kellenek negatív karakterek.

Krausz Emma regénye lenyűgözött! Hihetetlen, hogy egy első könyves szerző ilyen gyönyörű művet tudott alkotni. Nem-nem-nem! Nem azt mondom, hogy alábecsülöm az ilyen az ilyen szerzőket, pont ellenkezőleg, én teljesen felnézek rájuk! Nálam az Osztálykép abszolút kedvenc lett! Ez nem csak egy melegekről szóló könyv, ez az életről szól, rólunk szól és ami a legfontosabb, hogy nekünk!


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Ákos, aki a könyv során hatalmas változásokon ment keresztül. A bunkó énje a könyv végére teljesen elveszett.

Levente, akit a kezdetektől fogva a szívembe zártam. Imádni való fiú!

Kedvenc részek: 

Az egész könyvet mondanám, úgy ahogy volt, de különösen tetszettek az Á-L jelenetek! *-* Talán a vége az, ami még különös kedvenc rész... :)

Kedvenc idézetek:

"– Egyvalamit tudok mondani neked, Ákos. Utálhatod magad azért, ami vagy, de érdemes? Egész életedben önmagaddal kell élned. Ha utálni akarsz valamit, akkor utáld azt, amit teszel, mert azon tudsz változtatni, azon viszont nem, aki vagy."

***

"Az emberek olyanok, mint a virágok. Odafordulnak, ahol fényt remélnek. A lelke mélyén mindenki törődésre vágyik."

***

"– Szeretni bátorság, nemtől függetlenül. Hiszen a kapcsolatban megnyíltok egymásnak, ezért könnyen fájdalmat okozhattok a másiknak. Mégis az számít az egészben, hogy párként mi a célotok. Mi lenne a normális szerinted?
– Az elfogadás egy kapcsolaton belül.
– És az nem lehetséges minden felállásban? Két férfi, két nő vagy egy férfi és egy nő között?"

Borító: 5/5
Nem vagyok oda azokért a borítókért, amelyeken teljesen kivehető egy-egy főszereplő arca, de itt kifejezetten tetszik, mivel Levit én is kb. így képzeltem el a könyvben.

Pontozás:

Krausz Emma teljesen megvett magának! Kíváncsian várom a többi könyvét, mert ugye lesz több könyve? Kell, hogy legyen! *-* Ha marad az LMBT témánál, ha más vizekre is evez, én olvasni szeretném a további írásait.


Gyönyörű szerelmi történet!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése