csütörtök, szeptember 13

V. E. Schwab: Viszály - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 392 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Fumax Kiadó

Ár: 3495.-

Fülszöveg:

"Lehetnek ​szuperképességeid, de attól még nem leszel jobb ember…
Victor és Eli két különc kollégiumi lakótárs, akiket nagyravágyásuk és átlagon felüli intellektusuk egyaránt összeköt. Diplomamunkájukhoz az adrenalin hatásait, és a halálközeli élményeket kutatják, egészen a nyugtalanító eredményig: megfelelő körülmények között bárki szert tehet emberfeletti képességekre. Amikor az elméletet gyakorlattá változtatják, az események nem várt, és borzalmas fordulatot vesznek.
Tíz évvel később Victor megszökik a börtönből, hogy esküdt ellenségévé vált egykori barátja nyomába eredjen. Segítője egy fiatal lány, aki zárkózottságával leplezi bámulatos képességeit. Eközben Eli semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy eltörölje a föld színéről a szuperképességekkel rendelkező egyéneket – kivéve társát, egy vasakarattal bíró, rejtélyes nőt. Az árulás és a veszteség fájdalmától hajtott ősellenségek mindkét oldalon emberfeletti erőkkel felfegyverkezve készülnek beteljesíteni bosszújukat – de vajon melyikük éli túl a végső összecsapást?
A hatalmas népszerűségnek örvendő V. E. Schwab magával ragadó stílusban kelt életre egy jelmezek nélküli, karcos világot, ahol a szupererőtől nem válik valaki automatikusan jófiúvá, és ahol idővel mindenkinek le kell lepleznie igazi indítékait."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)



Köszönöm a Fumax Kiadónak az olvasási lehetőséget! <3


Körülbelül egy hónapot vett igénybe a könyv olvasása, de megérte! Hol a folytatás?

Victor és Eli egyetemista hallgatók, legjobb barátok és lakótársak. Közösen kezdenek kutatni, dolgozni egy RK, rendkívüliekről szóló diplomamunkán. Amikor felfedezik, hogy elméletben bárki lehet RK, mindössze halálközeli élménynek kell bekövetkeznie, nem haboznak, kipróbálják, tényleg lehetséges-e és ledöbbennek. Először Eli, majd Victor változik át és szembesül különleges képességével. A probléma ott kezdődik, hogy Eli eszét elveszi a hatalom, a tulajdonság amivel ez az erő felruházta és hirtelen felindulásból megkísérli megölni barátját. Szerencsére Vic túléli, de így is börtönbe kerül,  ahol megesküdik, hogy amint szabad lábon lesz, bosszút fog állni Eli-on.

Sokáig tartott olvasni, mert úgy éreztem, hogy le kell tennem, idő kell ahhoz, hogy felfogjam az eseményeket. A történet rengeteg szálon fut, rengeteg a karakter és a múlt bizonyos részei is igen távolinak tűntek a kezdetekkor. Persze az embert hajtja a kíváncsiság, hogy mi fog történni, de számomra igen nehézkesen indult, mindennek ellenére nagyon élveztem, főleg akkor, amikor minden értelmet nyert.

Ebben a történetben nincsenek jó vagy rossz szereplők, szinte mindenki ugyanolyan, SZINTE! De a látszat néha csal. Eli és Serena karakterét például nem sikerült megszeretnem. Náluk gonoszabb és önzőbb lénnyel még nem találkoztam olvasói karrierem során.

Döbbenetes, hihetetlen történet! Bevallom, nem vagyok az a nagy fantasy olvasó, főleg úgy nem, ha a könyvben nem kap valamilyen szerepet a romantika, de ez a mű teljesen lenyűgözött. Schwab stílusa elképesztő! A kezdeti nehézség után csak úgy faltam az oldalakat. Érdekelt, hogy mit tud kihozni a történetből, érdekelt, hogy mi fog történni a karaktereivel, az utolsó oldalaknál már-már rágtam a körmeim, hogy mi lehet a vége. Sikerült annyira magába szippantania, hogy az utolsó oldal szinte hideg zuhanyként ért. Hogy lehet így vége? Hol a folytatás? Nem tudom miért vártam eddig és miért nem olvastam előbb V. E. Schwabtől, de biztos, hogy nem fogok leállni, kíváncsi vagyok a többi remekművére is Victoriának!

 

Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Victor, aki hiába tette a rosszfiút, annál inkább jófiú lett a szemembe.

Sydney, aki a nagyon fiatal kora ellenére egy okos és bátor kislány. Ő az egyik legnagyobb kedvencem.

Kedvenc részek:

Az utolsó részek! Azokat szinte egyben daráltam le, iszonyatosan izgalmas, eseménydús és fordulatos volt! De ez igaz az egész műre, nem csak kifejezetten a végére. 

Kedvenc idézetek:

"Hinni akarok benne, hogy a világ több, mint amit látunk belőle. Hogy mi magunk többek lehetünk. A francba is, hősökké válhatunk!"

***

"Mind halhatatlanok vagyunk, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője."

***

"-Minden a hittel kezdődik (…) -A vallásos meggyőződéssel."

 Borító: 5/5

Illik a műhöz, figyelemfelkeltő, érdekes. Egyik kedvencem a Schwab köteteknél.

Pontozás: 

Döbbenetes, hihetetlen, fordulatos olvasmány! Ezekkel a jelzőkkel tudnám igazán illetni a könyvet, mert elképesztő volt! Életem első Schwab könyve, nem bántam meg, hogy elolvastam! A nagy kérdés, hogy hol a folytatás? A vége egyenesen kínzás!



Kövi, bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése