szerda, június 13

Kasie West: A távolság relatív - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 304 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Menő Könyvek

Ár: 2990.-

Fülszöveg:

"A ​tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák. 
Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát. 
Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra – nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és kedvessége már éppen meggyőzné a lányt, hogy a gazdagság nem jellemhiba, ráébred, hogy a pénz sokkal nagyobb szerepet játszik a kapcsolatukban, mint gondolta volna. És hogy Xander nem az egyetlen, akiért aggódnia kell."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Ezer köszönet a Menő Könyvek csapatának, hogy olvashattam a regényüket! <3



Caymen az a tipikus szegény lány, Xander pedig az a tipikus gazdag csávó. Mégis sokkal, de sokkal több van bennük! Főszereplő lányunk az édesanyja bababoltjában tölti mindennapjait, segédkezik mamájának, hisz nem könnyű feladat egyes egyedül vezetni egy ilyen helyet. Caymen mégis megfelel a célra! Anyukája idővel furcsán kezd viselkedni, sokszor annyira fáradt, hogy a lányára marad a bolt, érthetően leányzónk kénytelen lesz egyedül megbirkózni a feladattal. A vásárlók jönnek mennek, de egyszer egy igencsak gazdag, vele egykorú helyes idegennel találja szembe magát a boltban, akivel hamar összebarátkozik. A napokban a fiú egyre többször feltűnik, és a köztük kialakult barátság szorosabbá kezd alakulni. De az édesanyja nem örülne, ha kiderülne, hogy lánya egy gazdag gyerekkel lófrál. Kénytelenek eltitkolni a Xander-rel való kapcsolatukat.

Első Kasie West könyvem, de biztos, hogy előbb-utóbb a Szívességből szerelem c. könyvét is el fogom olvasni, illetve remélem, hogy kiadják a többi írását is! *-* Teljesen magába szippantott, szinte rekordgyorsasággal sikerült végeznem vele! Imádtam! <3

Caymen karaktere elképesztő! A humora... maga az egész csaj, OMG! Imádtam az összes beszólást, szarkasztikus megjegyzést, oltást, mindent! Természetesen Xander is igen szerethető! ;) Az írónő nagyon jól szemléltette a karakterei között lévő gazdag-szegény ellentétet, mindezt olyan köntösben tette, hogy húha! Alig jutok szóhoz!

Az utóbbi időben kevesebb ifjúsági regényt olvasok, kevesebb könnyedebb és cukibb olvasmányt. Amit ilyenkor érezni szoktam ezeknél a regényeknél hiányzott, rettentően hiányzott! A könyv teljesen előhozta belőlem ezt az érzést! Köszönöm!

Ajánlom mindenkinek aki egy jó, könnyed, mégis érzelmes ifjúsági regényre vágyik!



Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Caymen, aki az egyik legkedvencebb női karakterem lett! Annyira szarkasztikus, vicces személyiség, nem mellesleg felnőttesen, éretten viselkedik. Hál'Istennek nem egy buta liba, mint az már szinte megszokott egy-egy ilyen könyvnél. 
Xander, a tipik gazdag fiúcska, ahw. Lehet nem szeretni?

Kedvenc részek:

Caymen beszólásai. :'D<3

Kedvenc idézetek:

"– Caymen?
– Igen?
– Ijedtnek tűnsz. Megijeszt ez az egész?
– Mindennél jobban?
– Miért?
– Mert nem hoztam magammal mentolos cukorkát.
– És az igazi válasz…
– Mert attól félek,hogy ha elkapsz, akkor vége a játéknak."


***

"– Egy szép, csendes élet a békés halottak között.
– Te tényleg morbid vagy."


Borító: 5/4

Nagyon tetszik a borító, olyan tipikus ifjúsági beütés. Kis romantikus, szinte azonnal megszereti az ember ha ránéz. De! A gerincénél a kiadó logója ferde, ami nekem nem jön be. :/ Sokkal jobban tetszett amikor állítva volt és nem így, ahogy most van.

Pontozás:

Caymen és Xander története nem mindennapi, de nem is egy "hihetetlen" olvasmány. Tipikus ifjúsági, érzelmekkel és érett, nem idegesítő karakterekkel. Ajánlom az összes tininek, az összes romantikus lelkű egyénnek. Nem fogjátok megbánni ha elolvassátok!

Annnyira aranyos!



Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

4 megjegyzés:

  1. Aaa ezek után alig várom én is, hogy legyen egy kis időm befejezni a könyvet! <3

    VálaszTörlés
  2. Én is hamarosan elolvashatom, az értékelésed után nagyon várom, milyen lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök! *-*

      Jó olvasást hozzá! <3

      xoxo: Lillsz

      Törlés