szombat, április 28

J. K. Smith: Ismert ismeretlen - Értékelés | Lillsz


Oldalszám: 384 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Ár: 3699.-

Fülszöveg: "Albertfi ​Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.
Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Mennyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul.
Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze.
A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz?
J. K. Smith, a Szerelem hirdetésre című nagysikerű könyv szerzője második regényében ezekre a kérdésekre keresi a választ, a tőle megszokott humorral és szerethető karakterekkel."
Értékelésem: (SPOILER MENTES!)
Nagyon szépen köszönöm az Álomgyár kiadónak a recenziós példányt! :)
J. K. Smith az idei év egyik legnagyobb kedvence és felfedezettje nálam! Sajnos később, pontosabban 2018 márciusában sikerült elolvasnom első könyvét,  IDE kattintva olvashatjátok a Szerelem hirdetésréről az értékelésemet, önpromó vége. A nemrég megjelent könyvére hamar lecsaptam az írónőnek, köszönhetően a kiadónak és egy kedves barátnőmnek, aki már akkor mondta, hogy el kell olvasnom, mikor még meg sem jelent. Köszönöm Barby igazad volt! <3

Ez alatt a két könyv alatt úgy vettem észre Judit nagyon szeret utazni, legalábbis a karaktereit szereti ide-oda reptetni, de én is az a kalandvágyó, utazni szerető ember vagyok, nem kérdés, elsőre is imádtam, most is szívemhez nőtt a történet és a helyszín!

A regény Líviáról és családjáról szól, de főként a nőről, arról, hogy miként kezd összekuszálódni az élete. A férfi akit egykor szeretett egy mocskos csaló huppsz spoiler és a családjában sem stimmel minden. Remek éttermet vezet, remek emberekkel, akik már-már a családjához tartoznak, ők együtt egy nagy-nagy família. Szóval a dolgozók összefognak és megajándékozzák főnöküket egy úttal Ausztráliába. Itt ismerkedik meg, a neki egyáltalán nem ismerős Thomas Kallio-val, a dögös amcsi színésszel.
Az elején voltak kétségeim, hogy mégis mi lesz ebből? Őszintén leírom alig értettem valamit, annyi szál és karakter volt, de szerencsére hamar összeállt az egész. Ennél jobb és csodásabb megoldást... :') Gyönyörű történet!

Gyorsan lehet vele haladni, csak úgy visz a cselekmény, nekem is sikerült 7 nap alatt ledarálnom, de állítom, ha nem lett volna suli előbb is sikerül! :P Talán nem nevettem annyit ezen a könyvön, mint az előzőn, de itt is volt több poénos, viccesebb jelenet, J. K. Smith humorból sosem elég! ;) És igen! Ha humor van, akkor van megható befejezés is! Nem, szerencsére nem sírtam ki a belem, de sikeresen elmorzsoltam pár könnycseppet a végére, mert... mert olyan szép volt az egész! :')



Összesítés: 

Kedvenc karakterek:

Lívia, aki azonnal szimpatikus lett a történetben, igen talpraesett, magabiztos nő!
Tom, aki... hát Tom Kallio. Az ismert ismeretlen! :P
Nana, a kedvenc nagyim, de persze csak a sajátom után! *-*
Melcsi, aki szintén nagy fav, remek barátnő! <3

Kedvenc részek:

Azzal sok mindent elmondok, hogy Ausztrália?! :D

Kedvenc idézetek:

"Ha ti ketten egymásnak vagytok teremtve, akkor azt a fiatalembert az ördög is utánad fogja tolni talicskán."

***

"Én szeretlek, a franc essen beléd!"

***

"– Nem tudhatod, mennyire vagy erős, ha nem tapasztalod meg, milyen felkapaszkodni a gödör fenekéről."

***

"– Hogy jöttetek össze?
– Csak úgy ott termett mellettem, amikor napoztam – rántotta meg Lívia a vállát. […]
– Bezzeg amikor én napozok, max. fejbe talál egy labda."


Borító: 5/5

Valami irtó egyszerűek ezek a borítók, de gyönyörűek! Színesek, olyan mindennapiak, jól mutatnak, szerelem eddig az összes! *-*

Pontozás:

Mondanom sem kell, alig várom a következő J. K. Smith regényt! Eddig nem okozott csalódást az írónő, remélem ezután sem fog. Igen a szívemhez nőtt ez a regénye is. Judit is már-már ott van a kedvenc íróim között. Köszönöm az élményt! Az Ismert ismeretlen egy igazi romantikában és eseményekben gazdag olvasmány! Ajánlani tudom mindenkinek, megéri elolvasni, már csak Tom miatt is! ;)

Ne hagyd ki!



Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

2 megjegyzés:

  1. Wiiiii meg vagyok említve! Megérte zaklatnalak, hogy olvasd el! ;) <3

    Your Pinty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg-meg! <3 Itt is köszönöm, te Pinty!

      You know what I am! :P

      Törlés