vasárnap, december 6

Erin Watt: When It's Real - Igazán szerelem - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 444 oldal

Megjelenés: 2017

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Ár: 3999.-

Fülszöveg:

"Rendes körülmények között ez a fiú és ez a lány még csak össze sem futna. 

A srác neve Oakley Ford. A tinik bálványa, menő popsztár, híres filmsztárok csemetéje, akiért lányok milliói bolondulnak… és megrögzött rosszfiú. Az ember azt gondolná, hogy az élete kész diadalmenet, de a magánélete széthullóban, a dalszerzésben elhagyja az ihlet, a bulvársajtó a botrányaitól hangos. Oakley menedzsmentje úgy dönt, hogy közbelépnek. Az eredmény: teljes imázsváltás, és egy állandó barátnő, akit azért szerződtetnek, hogy megmutassák a rajongóknak, vége a balhés időszaknak. 

A lány neve Vaughn Bennett. Tizenhét éves, csupaszív, gondoskodó testvér, részmunkaidőben pincérnőként dolgozik. Maga a megtestesült hétköznapiság. Normál körülmények között soha nem vállalná el a feladatot, de a családja megélhetési gondokkal küzd, így nem sok választása marad. 

A pénzért cserébe, amit öccsei tanulmányaira fordíthat, Vaughn elviseli a fura hollywoodi partikat és a gondosan kitalált Twitter-üzeneteket. Az orruknál fogva vezeti a lesifotósokat és a rajongókat. Néha talán már önmagát is."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Vaughn Benett nővérével és kistestvéreikkel megszorítások mellett élnek. Szüleiket pár évvel ezelőtt elvesztették, akik egy csúnya baleset áldozataivá váltak. Nővére, Paisley egy híres, gazdag cégnek dolgozik és ő általa jut hozzá húga egy sokat fizető munkalehetőséghez. Vaughn szeme előtt elsősorban a megélhetés áll, hogy kisöccsei normális körülmények között nőjenek fel, ne szenvedjenek hiányt semmiből és persze, hogy bekerülhessenek egy jó egyetemre, így pincér munkáját elengedve állást vált. Azonban azt a sok pénzt nem ingyen nyújtják felé, nagy áldozatokat kell hoznia mindezért. Feladata, hogy Oakley Ford, a híres zenész barátnőjét alakítsa, hogy megmentse a srác imidzsét és karrierjét. De ez a színészkedés egyre nehezebb, és az sem könnyíti meg helyzetét, hogy a celeb élet mellett, a normális, otthoni körülmények között, várja a barátja, aki már évek óta mellette áll.

Oakley sem egy könnyű eset, nem hogy segítené a lányt, a mogorva, beszólogatós, gyakran ingadozó hangulatával inkább sokszor az őrületbe kergeti. Nehéz gyerekkora ellenére híres zenész vált belőle, hamar sikerült felnőnie, de a sok meggondolatlan, gyerekes, már-már polgárpukkasztó viselkedésével nem kevés emberben váltott ki unszimpátiát a hozzáállása. Arról nem is beszélve, hogy évek óta nem jelent meg új lemeze, az oszlopos rajongók pedig azóta is várják nagy visszatérését. Habár boronálták már össze hírességgel, mégis szokatlan lesz ez a helyzet számára Vaughnnal, ugyanis átlagos kinézete és normális, közel sem rajongó hozzáállása a fiúhoz, teljesen összezavarja.

Az írópáros Papír hercegnő című könyve nem lett kedvencem, azonban az Igazán szerelemmel eltüntették az előző kis csorbát, egyszerűen imádtam legújabb alkotásukat. Egy kis félelem volt bennem az olvasás előtt, hisz története némineműleg hasonlított Kristen Callihan, Idol című művéhez, de szerencsére csak nyomokban tartalmazott hasonlóságokat a kettő. A karakterek nagyon szerethetőek voltak, az arrogáns Oak is egyből a szívembe lopta magát, ahogy a főszereplő lányt is nagyon megkedveltem. A sztori nagyon jól fel volt építve, és habár elég kiszámítható volt a cselekményszál, néhol mégis tartogatott meglepetéseket a könyv. Nagyon tetszett, ahogy kibontakozott a zenei szál a műben, hogy egy igazi zenész sztorit kaptunk, amit igazán jól ki is dolgoztak szerzőink.

Bátran ajánlom az Igazán szerelem c. alkotást azoknak, akik egy aranyos romantikus történetre vágynának egy szívdöglesztő zenésszel és egy imádnivaló lánnyal a főszerepben.


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Egyértelműen a két főszereplő! Oak nehezebben, de Vaughn egyből a szívembe lopta magát kedvességével, persze utána a srác is megmutatta jó oldalát, így nem kérdés, hogy számomra tipikus szerelemfiú lett az olvasás után.

Kedvenc részek:

A stúdiós jeleneteket nagyon szerettem, illetve a bulizós részeket, a tweetekről nem is beszélve!

Kedvenc idézetek:

"A szavaknak éle van, az ember szívébe vájnak."

***

"Az, hogy „jó", egy borzalmas szó. Olyan, mint a kihűlt kávé. Se íze, se bűze."

Borító: 5/4

Nekem nagyon tetszik, mégis van egy kis hiányérzetem vele kapcsolatban. Tudom, hogy az eredeti borító és szinte ugyanez, de akkor is van bennem egy érzés, hogy valami hiányzik, csak nem tudom mi.
 
Pontozás:

Nem kérdés, hogy öt csillagra értékelem ezt a művet! Nagyon örülök neki, hogy még idén sort kerítettem az olvasására, nagyon jó élményként zártam.


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése