vasárnap, február 3

Kristen Callihan: Idol - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 400 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Ár: 2999.-

Fülszöveg:

"LIBBY
Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom.
Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?
KILLIAN
A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon.
Most minden romokban hever.
Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de egész aranyos. Á, kamu. Az igazság az, hogy ha csak hozzáérek, eszméletlenül dögössé válik, és sokkal jobban vágyom rá, mint bármelyik, a nevemet sikító rajongómra valaha is.
A világ hangosan követeli, hogy álljak vissza a színpadra, de nem vagyok hajlandó elhagyni őt. Ki kell találnom, hogyan csalogassam ki a csigaházából, hogy velem maradjon.
Mert mióta megismertem Libbyt, minden megváltozott. Minden."

Értékelésem: (SPOILER MENTES próbál lenni!)

Előre leszögezném, hogy EZ AZ ÉN SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNYEM, semmi bajom azokkal az emberekkel, akiknek tetszett, nem szerettem volna senkit megbántani a következő sorokkal.  Így olvassátok a folytatást! ;)


Libby arra lesz figyelmes, hogy az éjszaka közepén egy ittas motoros esik át a kerítésén és landol az udvarában. A lehető legnormálisabban kezeli a helyzetet, remélem érződik az irónia a mondatban fogja és slaggal lelocsolja. Meg megfürdeti. Majd miután a srác már pucérra vetkőzött – annyira nem tud magáról –, a csajszikánk vendégszeretete ágyba rakja. Nem sokkal később kiderül, hogy ez a "kertromboló" nem más, mint Killian James, a Kill John banda egyik jóképű tagja. A fiatalok hamar egymásnak/ba esnek, de a srácnak idővel vissza kell mennie koncertezni. Mi lesz Libbyvel? Hogyan tovább? Libs képes otthagyni mindent Kill-ért? Egyet találhatsz...

Nagyon szerettem volna rocksztáros sztoriról olvasni, alapból egy izgalmas téma, bármit ki lehet hozni belőle. Bármit, mégis ez lett. Nem vagyok prűd ember, olvastam már erotikusabb könyveket, eleve nincs is bajom ezekkel, de az Idol... Többet szerettem volna megtudni a koncertekről, a zenéről, arról, hogy ki hogyan éli meg mindezt, ehelyett minden a dugásról szólt és Killian bizonyos testrészéről. A "szerelmespár" egy órát nem bír ki anélkül, hogy ne közösülne és ez már felettébb idegesítő! Megértem, hogy valaki ezekre van kiéhezve, de ismétlem, én nem ezt vártam! Kristen Callihan könyve egy már-már pornóregény, amire még a zene címkét is aggatták, pedig ez kap a legkevesebb szerepet a történetben. Az egész könyvben semmi megdöbbentő nem történik, amire ne számítanék. Oké, talán csak annyi, hogy egy-egy helyet itt-ott jelöletlenül hagyott a gerlepár, de amúgy tényleg ennyi. Ez felért már egy csodával!

A kezdésnél is voltak fennakadásaim, hisz' ki az a meggondolatlan, aki egy részeg hapit befogad, de ez még a legkisebb gond az egész történetben. Ha nem akarok szőrösszívű lenni, akkor azt mondom, hogy még tetszett is a kezdés, sőt! A végén a lezárás is elég cukira sikerült, de más jót nem tudok kiemelni a könyvből. Sajnálom. A főszereplőink hangoztatják, hogy mindenkinél jobban ismerik egymást, mégis az olvasó – vagy csak én – nem érzékeli mindezt. Semmit nem tudtam meg a karakterekről. Semmit ami lényeges lett volna. Ellenben a könyv tökéletesen leírja:

-miért NEM érdemes alkalmazottakkal dugni
-miért ÉRDEMES alkalmazottakkal dugni
-hol a LEGJOBB koncert előtt/után dugni
-ha valakivel beszélgetsz és ellenkező nemű TUTI megdugnád
-a legjobb, ha TITOKBAN tartjátok a dugási hajlamotokat, majd NYILVÁNOSAN estek egymásnak
-a dugás MEGOLDÁS mindenre

Most 16 évesen nevezhettek kisgyereknek – bár ezt a baráti és családi köröm cáfolná –, de nem erre voltam kíváncsi, még mindig nem ezt vártam. Hol marad a zene? Hol marad az izgalom? Itt csak túlfűtött huszonévesek intim jeleneteit lehetett olvasni oldalakon át, ami már tényleg sokk volt. Úgy érzem a szereplőket is csak a testi vágy kötötte egymáshoz, hisz' fél nap szex nélkül maga volt a borzalom, amit az olvasó szenvedett el. Csak siránkoztak, siránkoztak, ja és siránkoztak. "Jajj hiányzol, dugni akarok" , "Jajj nem tudunk dugni, nincs gumi!" , "Jajj, csak senki ne tudja meg, hogy mi dugunk!" , "Jajj, jajj!" Körülbelül...

Ha igazán szeretünk valakit, akkor annak nem csak a testét szeretjük, hanem a lelkét, a lényét is, de itt... Oké-oké! Szerintem regényt írhatnék abból,  mi nem tetszett a könyvben, de felesleges oldalakon át ismételnem vagy szidnom, nem is folytatom. Ez az én szubjektív véleményem, ha valakinek tetszett, hát tessék! Nyugodtan! Én sem direkt álltam át a sötét oldalra, nálam ez nem lett befutó.


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Scottie, az egyetlen! Imádtam a karakterét, illetve az összes SW-s utalást a könyvben. Nagy boldogsággal töltött el, hogy kedvelt karakterem is megkönnyezte AZT A BIZONYOS JELENETET. SW7vége

Kedvenc részek:

Az első 50 és az utolsó 50 oldal. Igen, talán ez a 100 oldal tetszett. Talán.

Kedvenc idézetek:

"– Tudod, mit utálok?
– Amikor egy tévécsatorna úgy dönt, hogy kettészedi a kedvenc sorozatod évadát? (…) – Most komolyan, nem? Ne én szenvedjek már azért, mert ők olyan rohadt lassan dolgoznak."

***

"– A lehető legrosszabb dolog, amit tehet az ember az életben, ha félelemből nem használ ki egy lehetőséget."

Borító: 5/5*

Gyönyörű! Nem kérdés, megvettem! Hogy jól jártam-e? Szép a borító. Ennyit tudok mondani. Mást már nem.

Pontozás:

Az elején erős négyessel kezdett a könyv, majd zuhanórepülést produkált és így olvasás után már csak egy bazi nagy kettessel tudom értékelni. Nem vagyok bunkó és előítéletes, elvileg lesz folytatása a sorozatnak, ahol valaki máson lesz a hangsúly, így hát adok neki egy esélyt. Még egyet. Meglátjuk. Remélem ennél csak jobb lesz.


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése