szombat, február 29

Baráth Viktória: Az igazság ára - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 344 oldal

Megjelenés: 2019

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Ár: 3699.-

Fülszöveg: 

"FÉKEZHETETLEN INDULATOK A TÁRGYALÓTEREMBEN

Hannah élete legnehezebb ügyével néz szembe, amikor egyik pillanatról a másikra a saját jövője lesz a tét. Egy napsütéses reggelen minden összedőlni látszik, és ő az egyetlen, aki ezt megakadályozhatja. Munkája már eggyé vált a magánéletével, nem szabadulhat a döntései súlya alól. Most mindent kockára kell tennie. Nem menekülhet tovább a múltjában elkövetett hibái elől. Vagy mégis? 
Te mit tennél, ha az életedről kiderülne, minden csak hazugság volt? Harcolnál a szerelemért még akkor is, amikor már te magad sem vagy biztos az érzéseidben? Meddig mennél el, hogy megvédd a saját családodat? 
A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Baráth Viktória nagy sikerű Igazság-trilógiájának befejező része olyan meglepetéseket tartogat, melyekre az olvasó nem is számít."


Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Hasonló érzéseim vannak a záró kötetről, mint Az igazság árnyékában-ról, így az abszolút kedvenc könyvem a trilógiából az első, Az igazság nyomában lett. Mindjárt az elején szeretném itt is leszögezni, hogy amennyiben nem olvastátok az első két művet, ezt a bejegyzést sem ajánlatos elolvasnotok, ugyanis kissé spoileres lesz az előző részekre nézve. 

A második kötet végén egy családi idill fogadott bennünket. Hannah és Jason mindennapjai kislányukkal, szemük fényével telik, aki három gyönyörű éve boldogítja az álompár életét. Azonban minden megváltozik, amikor a rendőrség bekopogtat az ajtójukon azzal a szándékkal, hogy Jason Wilburnt letartóztassák szándékos emberölés vádjával. Innentől minden a feje tetejére áll. Jason nem az lenne, akinek mondja magát? 
Hannah hideg fejjel próbál mindent megtenni, hogy visszakaphassa férjét, az ügyvédjévé válik, és úgy próbálja megoldani az ügyet, ami bizonyítékok hiányában elég nehézkes és zavaros. Egy lapáttal rátesz a férje is, hisz állítja magáról, hogy bűnös és a börtönben a helye. Hannah nem hiszi, hogy képes lett volna rá, de számít ilyenkor bármit is a hitünk? Mi jogon hazudna erről Jason, vagy lehet mégis ő tette? Baráth Viktória izgalmakkal teli krimije rabul ejti az olvasóját!

Egy olyan ötven oldalig, ha jól számoltan teljesen elöntött az ideg. Az olvasás is döcögősen ment emiatt. Vagyis Jason Wilburn miatt! A karaktere egy idegesítő, elutasító, néma figurává változott, aki gyenge idegszálaimon táncolva feszítette tovább a húrokat. Magamban morgolódva megfogalmazódott bennem, hogy karaktere jó mélyre elásta magát a szememben, attól függetlenül, hogy ekkor még nem voltam biztos abban, hogy megérdemelten haragszom-e rá, vagy sem. Az olvasás során egy kisebb érzelmi hullámvasútnak is áldozata voltam, hisz a kezdeti utálat hamar imádattá, majd ismét utálattá vált. Haragudtam rá, de nem tudtam nem szeretni személyét.
Hannah-t csodáltam a kitartása miatt, de egyfelől nagyon megharagudtam is rá. Számomra hihetetlen volt, hogy bizonyos dolgokat hogy nem volt képes észrevenni, hisz majd kiszúrták a szemét!

A történet igen izgalmas és magával ragadó volt, szabályosan faltam az oldalakat a végsőkig. Azonban egy dolog felett megint csak nem hunyhatok szemet. Kérdések sorozatára kaptunk választ, de talán az egyik legfontosabbra, ha nem a legfontosabbra nem. Miért? Vagy nem emlékszem jól, vagy tényleg efölött elsiklott az írónő. Nem létfontosságú mondjuk, de én személy szerint kíváncsi lettem volna rá, lett volna benne potenciál rendesen.

Számomra ez a trilógia egy elképesztő utazás volt a jogi világba, ami az izgalmak mellett rengeteg tanulságot is hordozott magában. A romantika rajongóknak és a leendő joghallgatóknak is kötelező darab! Hálás vagyok Vikinek és alig várom a következő művét!



Összesítés:

Kedvenc karakterek:


Nálam itt Jess és Oliver vitte a pálmát! Nagyon megszerettem a karakterüket és a történetüket.


Kedvenc részek:


Jason és Hannah kislányának rendezett buli jelenete, illetve a házi őrizetben lévő, kettőjük kedves civakodása az abszolút kedvencem!


Kedvenc idézetek:

"– A szerelem szar dolog – bököm ki.– Az bizony!"

***


"(…) a női lélek törékeny, nehezen gyógyul fel a szívfájdalomból."



Borító: 5/5

A megszokott BV-s borító, Hannah-val a főszerepben. Lent a börtönt, pontosabban egy cellát jelenítettek meg, ami tökéletesen passzol a harmadik kötethez. Szerelem!


Pontozás:


Fél csillagot itt is levonok, de ez közel sem jelenti azt, hogy ne szerettem volna a kötetet.



Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése