szombat, augusztus 31

Leisa Rayven: Hitvány Rómeó - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 498 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Libri Kiadó

Ár: 3599.-

Fülszöveg:

"Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük.
Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt.
Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny.
Akár a Romeo és Júlia amiben címszerepet kapnak Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát.
Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem.
Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Egy kellemes kikapcsolódást nyújtó, drámákkal és érzelmekkel teli műről hoztam az értékelésem, amit igencsak nehezemre esett letenni sok helyen. Lássuk, rám milyen hatással volt a Hitvány Rómeó!

Cassie Taylor a színművészetin az egyik felvételi feladatnál párjaként Ethan Holtot kapja, a szívdöglesztő, rejtélyes macsót, akinek nem ez az első beiratkozási kísérlete. A tökéletes összhangnak köszönhetően mindkettőjüket beválogatják az egyetemi társulatba, így esélyt kapnak arra, hogy a nagyközönségnek is megmutathassák színészi tehetségüket. Macska-egér játékot folytatnak egymással, hol közelebb, hol távolabb kerülnek a másiktól. A kémia szabad szemmel is felfedezhető karakterek között, hát még akkor, mikor a Rómeó és Júliát kell színpadra vinniük! A darab főszereplőiként sikerült szimpátiát kialakítaniuk a nézőkkel. Remekül színészkedtek. Vagy ez több volt puszta megjátszásnál?

De ez mind a múlt! Már az első oldalakon kiderül, hogy a két szereplőnek megvolt a közös története, szerelme, ám ez véget ért a srác hatalmas hibájának következtében. A jelenben, New Yorkban egy darabnak köszönhetően újra találkoznak, ahol főszereplőként újra szerelmespárt kell alakítaniuk. A fiú szemmel láthatólag még mindig szereti a lányt, de Cassie nem tudja csak úgy beadni a derekát a múltban ért sérelmei miatt. Tagadhatatlan, hogy ő is mély érzéseket táplál Ethan iránt, de nem akar több fájdalmat. Hogyan tovább? Az ő történetüknek is tragédiába kell torkollnia?

"Csak ülök, és a képernyőt bámulom; egyik pillanatban sírva, másikban nevetve."

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szerettem ezt a könyvet, de akkor is ezt tenném, ha azt mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok vele. A karakterek civakodásait és bugyuta játékait  egyszerűen imádtam olvasni, azonban néha bosszúsan dühöngtem, hogy hogy lehet valaki ennyire szerencsétlen?! Ethan hibáját még mindig nem tudom hova tenni, legszívesebben a fejem verném a falba, vagy az övét. Mindezek mellett a fenti idézet tökéletesen leírja a könyv elolvasta utáni állapotom. Köszönöm az írónőnek, igazán megsiratott, ezért sem tudok kellően haragudni a műre, hisz sikerült elgyengülnöm a végére.

Ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra, úgymond limonádé olvasmányra vágyik így a nyáron. Garantáltan letehetetlen, de attól még kiakasztó, mégis ettől a kombinációtól lesz tökéletes, már amennyire annak nevezhetjük.


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Erős lenne kedvencként berakni a két szerencsebogarat, így nem is teszem. Tristant, Rubyt és Elissiat azonban nagyon megkedveltem, persze csak azokból az információmorzsákból tudom ezt kijelenteni, amennyit megtudtam róluk, vagy amilyen következtetéseket levontam egy adott szituációnál való hozzáállásukból. 

Kedvenc részek:

A R+J próbák, de legfőképpen maga az előadás volt számomra a legromantikusabb és legaranyosabb rész az egész regényben! Maga a Shakespeare-mű is hatalmas kedvencem, alig vártam, hogy ez a rész következzen a könyvben.

Kedvenc idézetek:

"– Néha az emberek nem csak azért húznak fel falakat maguk körül, hogy kívül tartsanak másokat, hanem hogy lássák, ki törődik velük annyira, hogy ledöntse azokat."

***

"Változást szeretnél? Légy a változás te magad."

***

"Fejezd be, hogy mindenkinek a kedvében akarsz járni, és csak mondd azt, amit gondolsz."

Borító: 5/4

Csodás szín kombináció, de a félmeztelen Ethan... Nem mondom, hogy nem imádom így ahogy van, de még mindig nem szívesen olvasnék ennyire provokatív borítójú könyvet emberek között.

Pontozás:

Teljességgel kiakasztott a vége! Hogy lehet kérem, így félbe vágni egy könyvet? Borzasztó! A legszörnyűbb pedig, hogy meg is rendeltem a következő kötetet. Viszlát nyári fizu!
Letehetetlen, drámai, néhol eldobom az agyam, vagy a könyvet érzésem támadt. Olvasd el te is!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése