vasárnap, szeptember 26

Anne L. Green: Ördögi kísértés - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 538 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Ár: 3699.-

Fülszöveg:

"Reggie ​Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki sem mondhat nemet. 

Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemeibe, a játszma elkezdődik. Gyors, szenvedélyes, spontán és kíméletlen módon kívánja leigázni vágyai tárgyát. A csábítás hazai terep számára, és bármire képes, hogy minden megkezdett partiból nyertesen kerüljön ki. Egy olyan játszma veszi kezdetét kettőjük között, aminek a kimenetele azonban még előtte is homályos.

Reggie-t sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Az első Anne L. Green regényem az A sötétség fogságában volt, ami teljesen magába szippantott! Nem volt kérdés a számomra, hogy fogok-e olvasni még az írónő tollából, így viszonylag hamar kinéztem az Ördögi kísértést, ami nem mellesleg spin-off kötete a fent említett könyvnek, és valljuk be, az azért elég jó benyomást keltett bennem. Reméltem, hogy ez is hasonlóan lenyűgöz majd, és azt kell mondanom, ez így is történt. Lehetett fokozni az előző kötetet, hiszen tele volt izgalmakkal, cselszövésekkel. Valahol az alvilág határán jártunk az olvasása során és néhol sikerült is lemennünk annak mocskos bugyraiba.

Reggie Reynolds-nak minden sikerül, mindent megkap, amit csak szeretne életében: pénzt, luxust, nőket. Ez a kiváltságos állapot azonban addig tart, amíg nem találkozik Victoria Sawyer-rel, aki nem dől be a csábításnak. A férfi próbál mindent bevetni, hogy megszerezze a nőt, ám útja során állandóan akadályokba ütközik. Reggie nem ismeri az elutasítást, a kudarcot. Képes a végsőkig harcolni, hogy elérje célját, de ez a nő teljesen elbizonytalanítja.

Vicky húgával él, az egyetlen rokonával, azzal a személlyel, aki a családot, biztonságot jelenti számára. Rengeteg áldozatot hoz, hogy megteremtse a biztos háttért, a jólétet testvérének. A férfiakban régóta nem bízik, mivel nagyon sok rossz tapasztalata volt velük a múltban. Biztos benne, hogy a hímneműek döntő többségét csak a farka irányítja, hogy érzéketlenek és kegyetlenek, ezért nem nyit mások felé és ezért sem enged új embereket az életébe. Az arrogáns, pökhendi kaszinós férfi nem képes elengedni őt, azóta próbálja megszerezni magának Vickyt, mióta először megpillantotta, még fizetne is a nő szolgáltatásaiért cserébe, ő azonban okosabb ennél és egy fikarcnyit sem kér a férfiból. Erősen próbálkozik, hogy távol tartsa magát Reggie-től, de hiába, hiszen a férfi mindenhol megjelenik, akárhová megy. Nehéz ellenállni, ha valakiből ilyen szintű, már-már rajongást vált ki, és aki nem mellesleg ilyen vonzó a számára.

De hová tűnik az önbecsülés egy szorult helyzetben? Miért olyan nehéz az elengedés, ha eddig ez olyan könnyen sikerült?

Alig bírtam letenni a kötetet! Csak úgy olvastatta magát a könyv, nagyon szerettem! Bevallom, az elején voltak azért fennakadásaim, mivel nem akartak összeérni a szálak, annyira nem értettem egy-egy cselekedetet, néhol pedig kidolgozatlannak tűnt néhány jelenet, de idővel minden értelmet nyert, ennek pedig igen örültem! Pont a kíváncsiság vitt előre, hogy mégis hogy lesz teljes a kép a regényben, az írónő pedig gyönyörűen összeillesztette ezeket a  puzzle darabkákat. Az olvasás végén nem is maradt bennem kérdés, hiányérzet.

Ajánlom a romantikus-erotikus regények kedvelőinek, akik amellett, hogy egy érzelmes könyvet terveznek olvasni, szeretik az izgalmas, váratlan fordulatok is egy kötetben!


Összesítés:

Kedvend karakterek:

Reggie kezdeti idegesítő stílusa szerethetővé vált, Vicky karaktere pedig inspirálóan hatott, kitartása, odaadása példaértékű volt. Midkettőjüket nagyon megszerettem!

Kedvenc részek:

A regény eleje kifejezetten nagyon tetszett, ahogy "ismerkedett" a két karakter, ahogy piszkálták és húzták a másik agyát. Nekem ezek különös kedvenc részeim, de szinte minden könyvben, ha jól van megírva!

Kedvenc idézetek:

"– Az élet csak egy játék. Maga dönti el, hogy játékos vagy játékszer lesz benne – csábítottam."

***

"– Fájdalmat csak az okozhat, aki fontos nekünk (…)"

Borító: 5/4

Nem szeretem az egész alakos borítókat, de itt szerintem nagyon eltalálták Reggie karakterét, nekem tetszik!

Pontozás:

Eddig összesen két Anne L. Green könyvet olvastam, de biztosan olvasni fogok még az írónő repertoárjából, hiszen hiba lenne kihagyni műveit!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése