kedd, augusztus 31

Kékesi Dóra: Várom a párom - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 320 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Ár: 3699.-

Fülszöveg:

"Miről álmodhat egy lány, ha már 29 éves, az állása pocsék, a lakása felejtős, a kocsija pedig használhatatlan? 
Egy pasiról, aki társa a bajban, aki kedves, megértő, humoros és természetesen kiváló szerető. 
Szilágyi Henriettának nincs szerencséje a szerelemben. Az igazinak hitt férfiakban sorra csalódnia kell, és mintha minden ellene esküdne össze. Még jó, hogy barátnőire, a netes horoszkópokban hívő Margóra és a hebrencs, szöszi Lillára mindig számíthat. 
És valakire a szomszédból, aki mellette van, ha már égig ér a baj… 
Létezik a nagy ő? Vagy álom csupán? 
Mi, nők, milyen praktikákat vetünk be, hogy felfigyeljen ránk az álompasi? És mit teszünk, ha felbukkan a gyönyörű konkurencia? Vagy csupán ölbe tett kézzel várjuk a párunkat? Minden kérdésünkre választ kapunk a nagy sikert aratott A holnap érintése szerzőjének, Kékesi Dórának a legújabb, sok humorral és még nagyobb szívvel megírt regényében."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Kékesi Dóra könyve már egy ideje porosodott a polcomon, így éppen ideje volt, hogy elővegyem és elolvassam. Habár nem kifejezetten nyári olvasmány, nekem tökéletes volt erre az időszakra, hiszen kikapcsolt, szórakoztatott és a könnyedége miatt gyorsan is tudtam haladni vele.

Szilágyi Henriettának nem túl fényes a szerelmi élete. Csalódások sorozata éri, már-már elszállt minden reménye, hogy valaha kifog egy normális férfit, aki képes lesz komolyan venni őt, és aki hajlandó lesz a családalapításra is a jövőben vele. Margó és Lilla, a két őrült, bohókás barátnője mindenben mellette állnak, de persze nekik is megvan a saját problémájuk, így egymást támogatva próbálnak erőre kapni és leküzdeni a szerelemben keletkezett akadályokat.
A két lányon kívül persze ott van még az új szomszéd, Keszthelyi Róbert, aki kezdetben egy beképzelt, bunkó alaknak tartott, de időközben rájött, hogy egészen jó fej. A két karakter gyakran egy üveg bor társaságában beszéli ki az élet nagy problémáit, párkapcsolati gondjaikat, ezzel egyre közelebb kerülve a másikhoz. Nem meglepő, hamar barátokká válnak és ott lesznek a másiknak, számíthatnak egymás támogatására. De képes lesz vajon megtalálni a szerelmet 29 évesen vagy teljesen reménytelen a helyzete? Az írónő pörgős, szókimondó és humoros regényében kiderül!

Különféle értékeléseket olvastam a műről. Valaki túl komolyan vette, ezáltal ellenszenvessé váltak a könyv szereplői, illetve a történetet is bugyutának tartották amiatt, hogy kissé elrugaszkodik a valóságtól. Persze itt is létezik a másik oldal, amit jómagam is képviselek, akiknek tetszett! A karakterek egy-egy kellemetlen, ciki pillanatai számomra viccesen hatottak, rengeteget nevettem a könyvön, hol hangosan, hol magamban. A legbugyutábbnak tűnő poénon (Gordon Bleu-Gordon Ramsay) is percekig szórakoztam – nem mellesleg ezt apukámnak is felolvastam, aki szintén felröhögött –, számomra abszolút vitte a pálmát!

Heni esetlen karaktere folyamatosan mosolyt csalt az arcomra, ahogy a többi karakter szerencsétlen, hol szerencsésebb jelenete is. A regényben megtalálhatóak filmes-sorozatos idézetek is, amiket a szerző zseniálisan alkalmazott egy-egy jelenet során, ezek számomra rengeteget dobtak a sztorin. Azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy könnyed, szórakoztató regényt olvasni, amitől nem várnak túl sokat, mindössze szeretnének kikapcsolódni egy jót!


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Robi karakterét nagyon szerettem, végig igen segítőkész, rendes fickó volt. Heni a bohókás, ügyetlen karakterével pedig sokszor csalt mosolyt az arcomra, így persze őt sem hagyhatom ki a sorból.

Kedvenc részek:

Heni munkahelyén minden évben megrendezésre kerül egy sportnap és ott a munkatársak egymással versenyeznek. Számomra az egyik kedvenc jelent az ez volt! Nem részletezném, hogy elkerüljük a spoilert, de egy nagyon vicces és ikonikus rész a könyvben.

Kedvenc idézetek:

"– Minden pasi idióta."

***

"Jaj, hogy én mennyire utálom a reggeleket! Kiváltképp a hétfő reggeleket!"

Borító: 5/4

Nagyon színes, ezek pedig vidám színek, amik rajta vannak, igazán illik a történethez! Ahogy megjelenik a két szomszéd, Heni és Robi, szemben egymással, szintén nagyon ötletes! Azonban a betűtípus, amivel a cím van a borítón, szerintem nem igazán való könyvre, legalábbis nem erre.

Pontozás:

Engem meggyőzött, hiszen vicces volt, kikapcsoló és magával ragadó! Tökéletes limonádé olvasmány, ami az év bármelyik napján megállja a helyét!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése