kedd, április 21

Cookie O'Gorman: Piszkos tánc - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 320 oldal

Megjelenés: 2020

Kiadó: Móra Kiadó

Ár: 2499.-

Fülszöveg: 

"Sadie ​sosem hazudik, nem csal, és nem lóg a suliból, igazából fogalma sincs, hogy hogyan lehetne egy kicsit kalandosabban és bevállalósabban élni. Úgy is mondhatnánk, hogy egy földre szállt angyal. Nem csoda, hogy a pályaválasztási teszt eredménye szerint csodás apáca lehetne, holott ő a tánc világában képzeli el az életét. 
Azonban épp elutasította beküldött videóját a Tánc a peremen, a világ legnagyobb online táncközössége. Ráadásul a Sarki Táncstúdióban is azt mondják, hogy a lány túl kedves és ártatlan, érezhetően nincs elég élettapasztalata, pedig egy művésznek igenis ismerni kell az élet minden bugyrát. Barátai, Kyle és a 79 éves Betty egyetértenek abban, hogy itt az idő, Sadie-nek bele kell vetnie magát a dolgok sűrűjébe. A nagy megújuláshoz azonban szüksége lesz egy edzőre is. 
Kyle ikertestvére, Colton hajlandó tanítani a lányt egy feltétellel: az elkövetkezendő hónapban mindent meg kell tennie, amit csak parancsol neki. A kezdeti nehézségek után, Sadie határozottan belerázódik a szerepébe. Lehet, hogy rossznak lenni jó?"


Értékelésem: (SPOILER MENTES!)

 

Nagy elvárásokkal kezdtem neki a könyvnek, ami nagy hiba volt tőlem, hiszen ezek a kötetek azért LOL-könyvek, mert pont hogy könnyed, szórakoztató olvasmányok, amik bár okozhatnak meglepetéseket, de céljuk igazából kikapcsolni, feldobni az embert az olvasás során. Mivel számomra a Kamuzások, kavarások volt az egyik nagy kedvencem a sorozatból, így nagyon kíváncsian vártam az írónő legújabb művét, a Piszkos táncot, aminél talán túl magasra tettem a mércém.

Főszerepben Sadie áll, aki szerelmes legjobb barátjába Kyle-ba, de a fiú homoszexuális, úgyhogy kapcsolatuk még véletlenül sem lehet több, mint ami. A lány egy igen visszafogott, végzős tanuló, akinek fogalma sincsen a jövőjéről. A tánc a mindene, de állandóan elutasítás éri, ő azonban nem adja fel és küzd álmáért, hogy videója felkerülhessen egyszer a híres táncstúdió weboldalára. Ez a kívánsága a Carpe diem listáján is fent van, más vágyakkal együtt, amiket szeretne minél előbb teljesíteni. De ahogy Colton – Kyle ikertestvére – szokta mondani, Sadie túl jó kislány ahhoz, hogy ezeket megcsinálja, így a fogadás miatt, amit öccsével tesz, elhatározza, hogy segít neki kihúzogatni a lista pontjait egy hónapon belül.

Az elején picit meginogtam. Egy hasonló sztorit kaptunk (a lány odáig van barátjáért), annyi kivétellel, hogy itt az olvasók biztosak voltak benne, hogy kettőjük kapcsolata nem lesz  mélyebb a srác szexualitása miatt, de ekkor bejött a képbe a rosszfiú ikertestvére, aki szinte pepitában olyan, mint Kyle, de míg az egyikkel nagyon jól kijön Sadie, a másikat gyűlöli. Nagyon klisés, nagyon kiszámítható, mégis tetszett! A kezdeti elakadásomon átlendülvén csak úgy faltam a sorokat. Hozzátenném, hogy több rész nagyon fájdalmasan, égetően ciki volt, sokszor le kellett tennem a könyvet és megkérdeznem, hogy MÉGIS MIÉRT, de a mű hangulata, bája kompenzált mindent és leszámítva ezeket, hozta azt, amit ennek a sorozatnak hoznia kellett, méltó új LOL-könyv született.

Az írónőnek nem fogom elengedni a kezét, beszerzem a már megjelent, illetve a jövőben kiadott köteteit is. A Piszkos tánc kikapcsol, szórakoztat és megmelengeti a szíved. Az enyémmel legalábbis ezt tette. Ifjúsági kötetnek tökéletes!


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Olyan igazán nagy kedvenceim nem születtek, talán a néni lett a favorit az öregotthonból. Bettynek hívták és haláli egy hölgy!

Kedvenc részek:

A táncos jelenetek, illetve a "kalandok", amiket átélt Colton és Sadie.

Kedvenc idézetek:

"Ha az ember van olyan szerencsétlen, hogy reménytelenül szeressen valakit, akiről biztosan tudja, hogy sosem fogja viszontszeretni, akkor a szarkazmus az egyetlen mentsvára."

Borító: 5/4

Kifejezetten tetszik, hogy nem látszanak a szereplők, mégis jól kivehető sziluettjük. Nagyon színes, vidám, amilyen egy LOL-könyvnek lennie kell.

Pontozás:

Fél csillagot le kell, hogy vonjak, mert teljes extázisba nem kerültem tőle, de mindemellett nagyon tetszett, úgyhogy szívből ajánlom!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

8 megjegyzés:

  1. Elég... fura könyvnek tűnik, és a főszereplő lány sem nőtt a szívemhez a leírásod alapján, ám ha nagyon kifogyok a csöpögős, lolos könyvekből, akkor már tudom, mihez forduljak. :D <3

    Millió puszi:
    egyetlen Pintyed

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy vannak jobbak, de végül megolvadt a szívem, hát ismersz. :D♡

      Puszillak,
      Tök

      Törlés
  2. Hú de régen olvastam én már LOL-könyvet, de emlékszem, hogy nagyjából én is így írtam volna a lány főszereplőkről, talán ez egy kimondatlan szabály ezeknél a könyveknél :,D
    Viszont elgondolkodtatál, lehet, hogy ez lesz a legközelebbi LOL-könyvem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm, csak nem ez? ;) Örülök, ha meghoztam a kedved!♡

      Puszillak,
      Lillsz

      Törlés
  3. Pár évvel ezelőtt imádtam a LOL könyveket, de aztán kezdtem megunni őket. Nem is követtem mostanában az új megjelenéseket, így erről se hallottam idáig. És tejóég, de örülök, hogy írtál róla! Az értékelésed alapján olyannak tűnik, amitől néha a fejemet fognám, de tuti, hogy a táncos részek kárpótolnának (élek-halok a táncért) :D
    Nagyon tetszik mindkét idézet, a szarkazmusos pedig pláne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök! *-* ♡ Remélem tetszeni fog majd neked! :)

      Lillsz

      Törlés
  4. Egyszerre vagyok kíváncsi erre a könyvre és mégsem annyira... Magamtól nem hiszem, hogy megvenném, de ha adódra rá lehetőség, akkor szívesen elolvasnám. Kicsit már én is kinőttem belőlük, de néha pedig pont egy ilyen kikapcsoló olvasmány esik jól a szívemnek.:)
    UI: A kedvenc idézeted mindent visz!:D Szívesen megismerném Bettyt is!:D

    Dorka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült elbizonytalanítanom! ;) Engedj a csábításnak, néha pont ezekre van szükségünk! :))
      Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem! <3

      Lillsz

      Törlés