kedd, április 14

Lakatos Levente: Simlis - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 318 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Libri Kiadó

Ár: 3599.-

Fülszöveg:

"Haraszti ​Éva, a népszerű divattervező élete a siker, a pompa és a csillogás. Kevesen tudják, hogy a kreativitása egy ideje cserben hagyja, ezzel együtt pedig a cége is komoly válságban van. A nehéz idők arra kényszerítik, hogy a húszas évei végén átértékelje addigi életét. Habár mindig két kanállal falta az életet, most a férfiaktól is igyekszik távol tartani magát. Pech, hogy egy fogadáson beleütközik a jóképű Balogh Györgybe.

 Majori Ádám, az angyalarcú rosszfiú, aki mások becsapásával keresi a kenyérrevalót. Élete mindaddig gondtalan, mígnem egyik megbízása hatására ráébred: tetteivel amellett, hogy borsot tör mások orra alá, akár az életüket is kockáztatja. A felismerés hatására a férfi új életet akar kezdeni, de az nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt elképzeli. 

Lakatos Levente, a többszörös Aranykönyv-díjas szerző Szigor-trilógiája hatalmas rajongótábornak örvend. A szerző ezúttal a népszerű sorozat egyik mellékszereplőjének, Haraszti Évának szentel egy teljes történetet. A titkokkal, politikai összeesküvésekkel, illetve forró szerelmi jelenetekkel fűszerezett, őrült sodrású regény ismét magába szippant és nem ereszt."


Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Lakatos Levente trilógiája egyből levett a lábamról, így nem volt kérdés, hogy olvasnék még tőle. A Simlist szinte azonnal beszereztem, de olvasása még váratott magára  egy ideig. Kérdezem én: Mi volt ez? Imádtam a könyvet, de ezekre a fordulatokra és a megoldásra nem számítottam. Az írónak sikerült darabokra törnie a szívem és meglepnie egy akkora csattanóval, amit a mai napig érzek.

A regény központjában Éva áll, akit már a Szigor világából megismerhettünk. Ő egy igen ambiciózus divattervező, akinek története a Jövőbálon, Lizáék rendezvényén kezdődik, az olvasó innen nyer bepillantást életébe. Anyagi problémákkal küzd, így egy idősebb hölgyet próbál megfűzni arra, hogy vegye meg narancssárga ruháját, aminek összege jól jönne a számára. Helyzetét tetőzi, hogy az elmúlt hetekben ihlet hiányában semmi egyedit nem tervezett, így önbizalma a divat terén kissé meginogott ennek köszönhetően. De visszatérve, ezen a rendezvényen botlik össze, az akkor még Balogh Györgyként bemutatkozott fiatalemberbe, akinek sármja a többséget egyből elvarázsolná. Ő mégis Évához lép oda, majd egy éjszaka után mindössze egy pénztárcát maga után hagyva eltűnik a képből. A nőnek egyből feltűnik, hogy valami nincs rendben. A bukszában talált iratok között Majori Ádám neve szerepel, a szoba - mint kiderült - egy potenciális hölgy nevén van foglalva, majd nem sokkal később Liza is közli vele, hogy több embernek veszett el holmija az est alatt, nem tudják kikkel van dolguk, de valakik minden bizonnyal kirabolták a vendégeket.

Az első oldaltól magába szippantott a regény. Éva személyisége és Ádám titokzatossága egyből megfogott és nem hagyta nyugodni a kíváncsiságomat: mi lesz a sorsuk, hogy alakul az életük? Az író tartogatott meglepetéseket, volt amiket kíméletlenül tálalt, de akadt olyan is, hogy húzása egyszerűen csak megmelengette a szívemet.

Azok után, hogy a fiatal divattervező felkeresi a simlist, egy megállíthatatlan játék veszi kezdetét kettőjük között, amiben nincs kiszállás, ha egyszer elkezdted, végigjátszod! Akárhogy is végződik...
Ádám és Éva küzd a kapcsolatukért, de míg az utóbbi személy egy közismert figura, aki nem tűnhet el a világ szeme elől, addig az előbbi jobban tenné, ha megbújna a sarokban a lebukás elkerülése végett. Az ő szerelmük bontakozik ki a cselekmény során és küzd a megpróbáltatásokkal, amit az élet folyamatosan feléjük gördít.

A Simlist azoknak ajánlanám, akik már megismerkedtek Liza és Igor történetével, és akiket érdekel Éva, a divattervező, a kicsit őrült, de annál szerethetőbb nő története. Akik imádják a romantikus könyveket és akik szeretnének sírni egy nagyot az olvasás során.





Összesítés:


Kedvenc karakterek:

A könyv végeztével egyszerre vagyok mérges mindenkire, de közben egyszerre imádok is mindenkit. Ki érti ezt? Ádám és Éva a kedvenc párosom lett. A tökéletes pár. De tökéletes párok nem léteznek.


Kedvenc részek:

Spoileres lenne, de a végén van egy jó rész, de közben mégsem az. Na, aki elolvassa megtudja, de készüljetek fel rá. Én szóltam!


Kedvenc idézetek:

"A mások feletti ítélkezésnél talán csak a felszínes általánosítás megy könnyebben az embereknek."

***

"(..)a múlt visszafordíthatatlan."

Borító: 5/5

Nem vagyok oda azokért a borítókért, ahol látszik egy-egy konkrét arc, azonban itt egész... egész tűrhetően néz ki az egyén, olyan Simlis. Imádom!


Pontozás:

Remekmunka! Nem kérdés az 5 csillag! Azonban éhezem a következő Lakatos Levente kötetért! Ide, most!




Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése