vasárnap, január 16

Colleen Hoover: Slammed ​– Szívcsapás - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 296 oldal

Megjelenés: 2014

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Ár: 2999.-

Fülszöveg:

"Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen reményvesztetté válik. 
Ekkor lép életébe egy fiatalember, aki mindent megváltoztat. Az ország másik végébe költöző Layken megismerkedik új szomszédjával, a huszonegy éves, jóképű Will-lel, aki szenvedélyesen rajong a slam költészet iránt. A fiatalok hamar egymásra találnak, és a lányban újra feléled a remény. 
Csakhogy egy megdöbbentő felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmassá válik számukra. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erők között."

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Colleen Hoover neve világszerte ismert, regényeit rengeteget olvasták, így igen népszerű az olvasók körében. A Szívcsapás című könyvével 2012-ben debütált, ami hamar meghozta számára a sikert és könyvei azóta is folyamatosan kiadásra kerülnek. Hazánkban a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában juthatunk könyveihez, hozzám is innen került a kötet, ami évek óta porosodott és várt rám a polcomon. Az írónőtől már volt szerencsén olvasni a Soha, de soha trilógiát, amit Tarryn Fisher-rel közösen alkotott, de önálló kötetét még nem volt lehetőségem a kezembe venni, így mindenképpen orvosolnom kellett ezt a problémát.

Layken anyukájával és testvérével, Kel-lel Ypsilantibe költözik Texasból, miután édesapjukat elvesztették. A családnak nem könnyű helyt állni ebben a rendkívüli helyzetben, de próbálkoznak. Layken az, akinek a legnehezebb az alkalmazkodás; nem tetszik neki az új hely, nagyon hiányolja édesapját és az itteni időjárással is problémái adódnak. Azonban Will, a szomszéd srác megkönnyíti számára a beilleszkedést és egyből felajánlja segítségét. Laykenhez hasonlóan, ő is megtapasztalta már, hogy milyen úgy élni, hogy egy szerette nincs mellette, ennek terhe pedig mai napig nyomja a vállát. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de elhagyva a már-már megszokott ismerkedős beszélgetéseket, a legalapvetőbb információk birtokába nem jutnak a másikról, ami bonyodalmat eredmény a későbbiekben.

Lehet sokkal több a közös bennük, mint azt elsőre gondolnák? Vajon a kapcsolatuk képes lesz kiállni az élet megpróbáltatásait?

Nehéz úgy írni erről a könyvről, hogy ne lőjem le előre a cselekményét, így nem fogok semmi konkrétumot írni a műről, olvasás során úgyis minden kiderül és akkor fog nagyot szólni az egész. Ez a könyv, de mondhatom, hogy az egész trilógia (hiszen azóta sikerült végigolvasnom mind a három könyvet) teljesen lenyűgözött! Gyönyörű, szívszorító történet, csodálatos szereplőkkel! Nem titok, hogy imádom a slameket, én magam is többet írtam már és adtam elő, így ezek a részek még inkább megmelengedték a szívem, zseniális alkotásokat tartalmazott a kötet!

Az írónő neve már-már garancia egy jó könyvre, nagyon ajánlom a romantikus történetek kedvelőinek ezt a fájdalommal, de annál érzékibb részekkel teli könyvet, ami minden bizonnyal az ember lelkéig fog hatolni!


Összegzés:

Kedvenc karakterek:

Will Cooper természetesen! Legnagyobb szerelmem lett a könyvben!!

Kedvenc részek:

A slam poetry-s előadások nagyon tetszettek, de az összes Will-Layken jelenet is a szívemhez nőtt.

Kedvenc idézetek:

"– Három kérdés van, amire egy nőnek igennel kell válaszolnia, mielőtt elkötelezné magát – vág bele. – Ha bármelyikre is nemmel felelnél, akkor jobb, ha gyorsan odébbállsz. 
(…) 
– Az első kérdés, hogy mindig tisztelettel bánik-e veled. A második, hogy ha tudod, hogy húsz év múlva is éppen olyan lesz, mint most, akkor hozzámennél-e feleségül. A harmadik pedig, hogy általa jobb emberré válhatsz-e. Ha találsz valakit, akivel kapcsolatban mindhárom kérdésre igen a válasz, szerencsésnek érezheted magad."

***

"— Mi Chuck Norris Gmail-címe? — kérdezi. — Gmail@chucknorris.com."

Borító: 5/5

Nagyon szeretem az eredeti borítókat, ezek pedig kifejezetten nagyon tetszenek, hiszen habár kivehetőek a karakterek a borítókon, mégsem látszik az arcuk teljes része, így az olvasó képzeletére bízzák ezeket.

Pontozás:

Még szép, hogy öt csillagra értékelem ezt a remekművet! Alig várom, hogy Colleen Hoover további könyveit is kezembe vehessem!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése