péntek, november 27

Tegyük szebbé valaki ünnepét! - Beszélgessünk! #6 | Lillsz


Sziasztok!

Egy nagyon fontos bejegyzéssel érkeztem ma, hiszen az adományozásról fog szólni, pontosabban a MikulásGyár idei kezdeményezéséről. Szeretnék minden ide tévedt embert megkérni arra, hogy olvassa el az írásom, ha pedig teheti, csatlakozzon hozzám, és tegyük  boldoggá együtt valaki ünnepét!

Az elmúlt években már volt lehetőségem adományozni, ugyanis részt vettem a Cipősdoboz akcióban, amikor is az iskolánk gyűjtött adományokat és készített dobozokat a rászorulók számára. Azonban az idei év több szempontból kaotikus, hisz a járványhelyzet miatt kevesebb emberhez jut el az adományozás fogalma, kevesebben döntenek az önkénteskedés mellett, amire főleg most, de úgy általában is nagy szükség lenne. Egy ideje már nézegettem különféle szervezeteket, akik karácsonykor segítenek az embereken, én pedig idén a MikulásGyár-at választottam. 

Kimásolok pár fontos információt az oldalukról, hogy többet megtudjatok az adományozás folyamatáról:

- A MikulásGyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt.

- Az adakozók a legtöbb postán leadhatják zárt dobozban adományaikat (a posták listája az oldalukra megtekinthető) december 1. és december 17. között, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez juttatja azokat a Posta. Az adományokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át, a dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

-A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat édességet stb.

-A Magyar Vöröskereszt elsősorban családokat, magánszemélyeket támogat természetbeni adománnyal.

Bővebben IDE kattintva olvashattok a kezdeményezésről.

Mindig is fontosnak tartottam a másokon való segítést, eddig is és ezentúl is így teszek majd az életben, és erre buzdítalak titeket is. A számodra már felesleges, de jó minőségű játékaidat, kinőtt, de használható ruháidat ne hezitálj tovább adni, főleg ne egy jó cél érdekében. A legnagyobb szükség az élelmiszerekre van, így aki teheti, egy minimális összeget költsön ezek megvásárlására, majd eladományozására, hisz gondoljatok bele, rengetegen vannak az országban, akiknek nem minden nap jut étel az asztalukra.


Próbáltam változatosan, mindenből csomagolni, így én könyveket, ruhákat, konzerveket, lisztet és cukrot küldök idén a MikulásGyár-ba, azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van most rá. 

Légy te is valaki angyalkája idén karácsonykor!

Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése