hétfő, november 9

Lakatos Levente: Lelkem mélye éjsötét útvesztő - Értékelés | Lillsz


Oldalszám: 78 oldal

Megjelenés: 2020

Kiadó: Lakatos Levente Publishing

Ár: 990.-

Fülszöveg: 

"Kettejüknek soha nem szabadott volna találkoznia…

Mia gyerekkorában jelen volt gazdag vállalkozó édesapja meggyilkolásánál. A lányt a tragédia következményeképpen külföldre, egy olyan vallási bentlakásos intézménybe küldték, ahol traumatizált, nehezen kezelhető, vagy éppen a társadalom által számkivetett lányokat nevelnek. Az iskolai évek leteltével Mia alig várja a szabadságát, ám a rend vezetősége egy videófelvétellel zsarolva továbbra is a markában tartja: ha nem úgy cselekszik, ahogyan ők fütyülnek, napvilágra hozzák a legsötétebb titkát. Azt, ami akár az életébe is kerülhet.

Sámuel gátlásai lazák. A jóképű vállalkozó kedve-kénye szerint játszadozik az emberekkel, mígnem összesodorja a sors édesapja egykori bajtársának, később esküdt ellenségének lányával. Hihetetlen, de Mia még a férfinál is fékevesztettebbnek bizonyul. Cipelt terheikkel külön-külön is pusztítóak, együtt viszont, a családjaik titkos múltjával kiegészülve felérnek egy atomrobbanással. Az óra pedig ketyeg…"


Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


Elveimet félresöpörve, miszerint nem olvasok e-könyveket, hirtelen felindulásból, másfél-két óra alatt mégis ledaráltam Lakatos Levente legújabb sorozatának első részét. Nem mondanám magam hatalmas olvasójának, de már-már kezdenek mutatkozni a függőség jelei a könyvei iránt. Története zseniális volt, karaktereit imádtam és ez a közel 80 oldal, egyszerűen fájdalmas. A folytatásért esedezem!

Az író nem köntörfalaz, erős kezdéssel nyit, hisz mindjárt szemtanúi lehetünk egy szócsatának Mia és Samu között a nő örökségével kapcsolatban. Míg az előbbit gyülekezete támogatja, ami teljesen fiktív, az író szüleménye az egész, addig utóbbit ikertestvére pártolja, aki nem teljesen elégedett a férfi modorát illetően. Zúdulnak egymásra a meggondolatlan, sértő megjegyzések, beszólogatások, de Mia hajthatatlan és nem adja — habár literálisan nem is tudja átadni —, nagyanyja birtokát. Így a két fél között a feszültség, harag megmarad, aminek jelentősége lesz később még a történet szempontjából.
Miának kislányként kellett elhagynia otthonát édesapja halála után, azután került be abba az egyházi iskolába, aminek gyülekezete azóta is fogja a kezét. De kik ezek a tagok és miért ragaszkodnak ennyire a fiatal nőhöz? Mi áll a felekezet mögött, milyen titkokat rejtegetnek, és a legfőbb kérdés: mire készülnek?

Mivel nagyon rövid alkotásról van szó, ezért nem is szeretnék többet mondani róla, remélhetőleg hamarosan a kész regényről is beszámolhatok, amint kijön a  teljes print változat, de előtte türelmesen várom a többi e-könyv részletet.

Hogy miért érdemes elolvasnotok? Hozza a tipikus Lakatos Levente formát, letehetetlen történet, érdekes karakterekkel, hihetetlen múlttal és kecsegtető jövővel. Akik egy izgalmas történetre vágynak, romantikával, erotikával és egy kis feszültséggel megfűszerezve, azok imádni fogják!


Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Mia és Samu kettőse mindent vitt nálam, nem kérdés, hogy mennyire megszerettem őket. Habár nem sokat tudtam meg karakterükről, hamar a szívembe zártam a folyton csipkelődő, vitatkozó párost. Remélem a későbbiekben sem fogok csalódni bennük.

Kedvenc részek:

Mivel nagyon rövid volt ez az olvasmány, nem tudok különösképpen kedvenc jelenetet kiemelni. Talán az éttermi részt szerettem leginkább, de többet nem mondhatok a cselekmény megőrzése érdekében.

Kedvenc idézetek:

"Miért gondoljátok ti férfiak, hogy minden rólatok szól?"

***

"Szomorú, amikor valaki azzal okozna csalódást, hogy nem okoz csalódást."

Borító: 5/4

Habár elsőre igen megtetszett, most már annyira nem vagyok oda érte. Nekem olyan semmilyen. Oké, a csávó nem rossz rajta, de nem lehet mindent félmeztelen pasikkal megoldani!

Pontozás:

Megadom az öt csillagot és megelőlegezem ezt az ötöst a következő részekre is. Remélem fogja tartani a szintet, mert nem kis függővéget hagyott itt nekünk a végére a kedves író. Folytatást kérek!! Minél előbb, ha lehetséges!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése