szombat, augusztus 5

Back to school - Könyvajánló #1 | Bogi és Lillsz

Sziasztok! :) 

Hamarosan suli, amit valaki nagyon, mi kevésbé várunk. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a könyveket, amik átsegíthetnek titeket ezen a szakaszon. Olyan  olvasmányokat választottunk, amik sulis időszakokban játszódnak. 
Jó olvasást! :)




                                               
Papp Dóra Tükörlelkek c. sorozata -mint a képen is jól látható- két részből áll. A regény egy középiskolában játszódik, ahol főszereplőink szemszögéből olvashatjuk a történteket. 
Főhőseinkről -akik nagyon különböznek egymástól- elmondható, hogy az életük nem tökéletes. De talán pont ezért hasonlítanak annyira egymásra.
Kriszti a mintadiák, és Orsi a lázadó nagy titkot rejteget a külvilág elől. Közös menekülési eszközük a zene.



Tudom, tudom, ez egy alap könyvsorozat sulikezdéshez, viszont az egyik legjobb. *.* Rentai Renátáról szól, az ő életét mutatja be, 4 éven keresztül a gimiben, ez alatt a 4 év alatt pedig szoros barátságok köttetnek, szerelmek alakulnak ki, megismerhetjük, felkészülhetünk ezáltal a sorozat által a gimire, szerintem tökéletesen mutatja be, hogy mire lehet számítani. :) + Pont még, hogy sok a humor a könyvekben, a romantikus jelenetek, és fantasztikus szereplőket ismerhetünk meg. *-* Nagyon ajánlom mindenkinek! :)



A gazdag, elkényeztetett, pesti lány Georgina, hirtelen új környezetbe kerül, amikor édesapja átíratja egy ismeretlen, számára idegen iskolába ami Budapesttől igen távol helyezkedik el. A lánynak el kell búcsúznia szeretteitől, akikhez eddig nagyon ragaszkodott, akik számára a családot jelentették. Református iskolába kerül, ahol rengeteg szabályt kell betartania. Nem is olyan egyszerű a beilleszkedés, mint gondolnánk. 
Szabó Magda Abigél c. regénye egyben izgalmas, romantikus, történelemmel és világháborúval vegyítve. 



Úgy gondolom, hogy Tavi Kata Sulijegyzetek c. sorozata is kihagyhatatlan sulikezdés előtt. Teljesen magába szippant a könyv, számomra letehetetlen olvasmány volt. :) Humorból, romantikából nincs hiány, főszereplőnk (Lilla) elég fanyar humorral rendelkezik, ami sokszor megnevettetett. :D Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik. :)



Egy iskolában elengedhetetlen a tanulmányi kirándulás. Julia is részt vesz egy ilyen utazáson, mert hát ki hagyna ki egy londoni kiruccanást? A problémák ott kezdődnek, hogy a legjobb barátnője nem tart vele, a tanárok pedig a legidegesítőbb fiúval osztják párba. A srác ráveszi  a lányt, hogy vegyen részt egy buliban, Julia nehezen, de beadja a derekát és elmegy. Másnap flörtölős üzeneteket kap, de nem tudja kitől. Jason segít a rejtélyes üzengetős alak kiderítésében. 

Romantikus, vicces és kiszámíthatatlan. :)



Kalapos Éva D. A. C. (Dirty Angels Club) c. sorozata nagyon tanulságos, ugyanakkor humoros, és romantikus is. A könyv főleg Fellegi Flóráról, és családjáról szól, akik egy budapesti lakóparkban élnek, a gimis életről, a felnőtté válásról, baráti - vagy éppen szerelmi kapcsolatokról. :) Kalapos Éva tökéletesen mutatja be ebben a sorozatában, hogy milyen veszélyekkel jár a gimi, milyen problémákkal kell megküzdeni, hogy elfogadjanak minket diáktársaink... tényleg nagyon tanulságos, olvassátok, nem fogjátok megbánni! *-* :)

Reméljük, hogy valamelyik könyv felkeltette az érdeklődéseteket, esetleg ha már valamelyiket olvastátok ezek közül, kommentben szívesen olvassuk a könyvekről alkotott véleményeket. :)

Hamarosan újra jelentkezünk,

xoxo: Bogi és Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése