vasárnap, január 26

Lakatos Levente: Szigor - A tiltás gyönyöre - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 338 oldal

Megjelenés: 2016

Kiadó: Libri Kiadó

Ár: 3499.-

Fülszöveg:

"A ​népszerű e-könyv sorozat alapján 

Az egykoron kicsapongó életű Liza és vőlegénye, a fényes politikai karrier előtt álló Sándor a kívülállók szemében tökéletes álompárnak tűnik, ám színlelt boldogságukat kínos titkok tartják egyben. Mikor a lány egy félreértés folytán találkozik egy sármos idegennel, aki darabokra töri a testi és érzelmi nélkülözés miatt már megrepedt álarcát, a botrány elkerülhetetlen. Vajon Liza képes kiköszörülni a csorbát, vagy az édesapja politikai hírnevével együtt a saját jövőjét is beszennyezi? 

Szentesy Igor vagy ahogy a barátai hívják, Szigor keresett reklámszakember, a kormányzó párt újonnan felfogadott propagandistája. Kreativitása, komolysága és keménysége előtt nem csak a politika zárt ajtói, de a női combok is sorban kitárulnak. Ritkán mosolyog, utálja az ellenkezést, de imádja heccelni a sorsot. 

Liza és Szigor őrült vágyaktól hajtva félelmetes játszmába kezd, de vajon melyikük a dörzsöltebb játékos ezen az erotikus sakktáblán? Mennyit érnek a titkok? Te képes lennél gyilkolni értük? 

Az Aranykönyv-díjas Lakatos Levente a Bomlás, a Szeress jobban!, és számos egyéb sikerkönyv szerzője eddig e-könyvben kiadott népszerű sorozata vadonatúj részekkel kiegészítve végre papírkötésben is a rajongók kezébe kerülhet. Figyelem, a politikai zsarolással, érzelmi játszmákkal és buja jelenetekkel fűszerezett történet néhol egészen szókimondó!"


Értékelésem: (SPOILER MENTES!)


A Szigorra szinte már a kezdetektől felfigyeltem, hisz sorra zsebelte be a díjakat, azonban 14-15 éves fejjel tudtam, nem ez a könyv lesz az, amit nekem olvasnom kellene, így vártam. Az idők során nem egy erotikus műfajú olvasmány fordult már meg a kezemben, de ez valahogy még mindig váratott magára. Barátnőmnek köszönhetően – aki hozzátenném, hogy nem egy fanatikus könyvmoly – jutott el hozzám a mű, ő ajánlgatta nyakra-főre, így beadva a derekam én is elolvastam. Innen is puszillak, Gin!

Szentesy Igor és Liza két ellentétes párt tagjai. Az előbbi a liberálisok, szabadelvűek követeként éli mindennapjait, míg az utóbbi a konzervatívak, hagyományelvűek képviselőjének a menyasszonya. Hogy mi közük egymáshoz? Nem hinnénk, de a látszólag nagyon ellentétes szereplőink tökéletes összhangban vannak egymással!
Liza barátnőjével, Évával egy lánybúcsún ül, ahol sztriptíztáncosok szórakoztatják a népet. Ezen a helyszínen bukkan fel Igor – a barátainak a nevéből adódóan Szigor (SZentesy IGOR) –, akire egyből felfigyel Liza. Az macsó idegen elcsábítja Sándor kedvesét, s mi olvasók a 40. oldal környékén egyből szenvedélyes jeleneteknek lehetünk szemtanúi. De miért vetemedik két különböző politikai egyén ilyen meggondolatlan cselekedetre? Gondolhatjátok, ők maguk sem sejtik, kivel van dolguk elsőre!
A szoknyapecér férfi csak úgy halmozza a nőket, nem áll igazán kapcsolatban senkivel, Lizával ellentétben, aki apja zsarolása miatt kénytelen Födöri Sándor menyasszonya lenni, aki nem mellesleg meleg, s  a szerződés - amivel apja fenyegeti - tiltja, hogy bárkivel viszonya legyen. De a politika világában a titkok előbb-utóbb felszínre törnek!

Igazán nagy meglepetés volt olvasni Lakatos Leventétől. A hangsúly nyilván az erotikán volt, de nem mondanám egy semmitmondó pornóregénynek, hisz attól messze állt. A történet folyamatosan vitt, egyáltalán nem untatott, történések sorozatából állt, amelyek közel sem voltak kiszámíthatóak. A karakterek érdekesek voltak, s végig azok is maradtak, kíváncsi vagyok a folytatásban mik derülnek ki róluk, hisz rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem az olvasás során. Leventének sikerült játszani az olvasók idegrendszerével, s pontosan úgy váltott egy-egy szemszög, fejezet között, hogy ezzel a lépéssel csak még inkább fokozta az érdeklődésünket. Szerencsémre kéznél van mindhárom rész, így nem kell várnom a folytatásra, de mondanom sem kell, nem kis meglepetést okozott a lezárás. De összességében imádtam a könyvet!

Bátran ajánlom azoknak, akik egy romantikus, tiltott szerelmi történetre kíváncsiak, amely a mocskos politikai rivalizálás közben bontakozik ki az olvasó szeme láttára.



Összesítés:

Kedvenc karakterek:

Liza és Igor mindenki előtt, bár hozzátenném, én Sándor karakterével is szimpatizáltam bizonyos jelenetekben.


Kedvenc részek:

Nincs egy kiemelkedő jelenet, az egész könyvet mondanám, az első könyvét a trilógiának.


Kedvenc idézetek:

"Boldogságod kulcsa önmagad megbecsülése."

***

"– Aki nem mosolyog, nem is lehet boldog."

***

"– A titkaink gyakran saját magunk elől is elfedik az igazságot. Megvédenek bennünket. Ameddig nem mondjuk ki, olyanok, mint a palackba zárt szellemek – mondom és megérintem a vállát."

Borító: 5/5*

Azok a borítók a kedvenceim, ahol nem látszik az alak szeme, így konkrét képünk nincs róla, mégis eltudjuk képzelni, és igen! Ő itt egy Igor, aki igencsak jól fest ezen a képen. Hozzátenném, nekem a trilógiák között ez a borító a kedvencem!


Pontozás:

Megelőlegezem az egész trilógiának az ötöt, még szép, hogy ennyit adok neki!



Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

18 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szerettem, pedig távol áll tőlem a politika, de ez megvett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tőlem is speciel, de a mű zseniális volt! :)

      Lillsz

      Törlés
  2. Meg sem tudom mondani, mennyi erotikus könyv fordult már meg az én kezemben is, de ez valahogy még mindig várat magára nálam is. Úgy érzem, nem kell már olyan sokat pihennie ;) Lakatos Leventének a stílusát meg amúgy is kedvelem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor ne várasd sokáig drága! ;)

      Lillsz

      Törlés
  3. Én is többször hallottam már a regényről, de Lakatos Levente munkásságával egyszerűen elvből nem ismerkedem meg közelebbről. (Miután az egyik éjszakai pillangó főszereplőjét Barbinak nevezte el... Hogyan olvashatnék így nyugodt szívvel tőle, most mondd meg! :D)
    De ha már ennyire azt sugalmazod, hogy megéri legalább egy esélyt adni neki... Lehetséges, hogy a távoli jövőben a kezemben veszem. Valamikor.

    Ez csakis neked köszönhető, te Tök!

    Puszcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de örülnék én egy bevállalós Lilla főszereplőnek! :P
      Meggyőzlek, te Pinty!❤

      Lillsz

      Törlés
  4. Végre valaki olvasta és ő is imádta!!! Úgy örülök, hogy tetszett. Ha egyetlen könyvet/sorozatot kellene ajánlanom Levitől, ez lenne az. Az egész trilógia zseniálisan van kitalálva, teli fordulatokkal és szerencsére nem viszi el olcsó erotika irányba a sztorit, szerintem a politika mozgatja inkább.
    Nagyon remélem, hogy hamarosan folytatod, mert a másik két rész (és a Simlis is, ami egyfajta spin-offnak tekinthető) eszméletlen jó. Nekem is újra kellene olvasnom (megint) :)

    Puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már csak a Simlis van vissza!;)
      Imádtam a trilógiát, szerintem is zseniális lett!❤

      Puszi,
      Lillsz

      Törlés
  5. Imádom Lakatos Leventét :) A legújabb könyve lett a kedvencem most, mert az teljesen más mint, amit megszoktunk tőle :) Azt is olvasd el, szerintem tetszik majd neked is :) A Szigort még e-könyv részekben kezdtem el olvasni, és az idegeimen táncolt ez a pasi mert olyan rövidek voltak azok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen sort kerítek rá, köszi! :)
      El tudom képzelni azokat az idegölő pillanatokat, amiket átélhettek az e-könyvesek, nem kis kínzás lehetett! :D

      Lillsz

      Törlés
    2. kegyetlenség volt xD
      de szerencsére kiadta könyvben is, és így az utolsó kötetet már úgy olvastam el :)

      Törlés
    3. Nagyon jól tette! :))

      Lillsz

      Törlés
  6. Szia!
    Örülök, hogy neked is ennyire bejött SzIgor történetének első része. Bevallom, olvasás előtt nagyon ódzkodtam ettől a történettől, mivel előzőleg, amit Levitől olvastam, nagyon nem nyerte el a tetszésemet. Ez a története viszont abszolút levett a lábamról, és hatalmasra emelte a mércét a magyar romantikus erotikus könyvek között. Kevés, sőt talán nincs is olyan könyv ebben a zsánerben, ami a politikával foglalkozna, és ilyen szép, kerek történetben mutatná be ezt a világot, így nagyon örültem neki, amikor olvasás után azonnal a kezembe vettem a második részét. :D
    Remélem, a további részekben sem fogsz csalódni! :D
    Üdv, Krisztina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek veled! :)
      Sikeresen kivégeztem a trilógiát és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon szerettem! ❤
      Köszönöm a kommented!

      Puszi,
      Lillsz

      Törlés
  7. Szia.

    Őszintén megmondom, hogy pár éve kezembe került Leventétől a Barbybébi, de azt nagyon nem szerettem. Az írok és a könyvmolyok tök jó idézeteket tudnak kivenni a könyvekből, ahhoz, hogy az később felkeltse az érdeklődésem. Viszont engem az a könyv idegesített így többet nem is nyúltam Levente műveihez.
    A szigort több helyen láttam, hogy dicsérik viszont ez az első értékelés róla amit elolvastam. Így viszont felkeltette a figyelmem. Maga amit leírtál róla, hogy politikai játszmák és közben egy szerelmi viszony is van benne... Hát érdekesen hangzik. Így nagyobb kedvvel veszem le legközelebb ezt a könyvét a polcról. Köszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Ennek nagyon örülök, köszönöm neked!❤ Remélem elnyeri a tetszésed a trilógia! Én pedig majd kissé félve kapom le a Barbibébit, nem sok jót olvasni róla.. :D

      Lillsz

      Törlés
  8. Nem igazàn olvasok regényeket,inkább a szakkönyveket keresem.
    De ez annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy csak rávettem magam, és kikölcsönöztem.:) Az első két kötetet 5 nap alatt olvastam ki 😀😀😀 ez volt az első erotikus könyv amit olvastam, megmondom őszinténez a könyv nem hozta meg a kedvem még több erotikus könyvhöz, ennek ellenére mégis imádtam. Vigyázat !! Ez a könyv függőséget okoz 🙂🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, iszonyatosan elcsábul az ember az olvasás során!:) Örülök, hogy rád ennyire nagy pozitív hatással volt a könyv! ;)

      Lillsz

      Törlés