vasárnap, március 29

Jessica Koch: Közel a horizonthoz - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 448 oldal

Megjelenés: 2018

Kiadó: Maxim Kiadó

Ár: 3499.-

Fülszöveg:

"Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint."


Értékelésem: (SPOILER MENTES!)



Nehezen találom a szavakat az értékelő megírásához. Nem gondolnám, hogy nekem jogom lenne megfogalmazni bármit is az olvasottak után, mégis megpróbálom. Még hozzátenném, hogy nehezen fog sikerülni, hisz nem szeretném előre ismertetni az egész cselekményt, habár az ember hamar ráeszmél a végkifejletre, akarva-akaratlanul.

A huszadik század végén járunk. Jessica barátnőjével, Vanessával üldögél az óriáskerék közelében a padon, amikor három srác felfigyel jelenlétükre. Odamasíroznak hozzájuk és beszélgetésbe elegyednek. Amíg barátnőjét két srác, addig Jessicat csak egy, Danny próbálja fűzögetni és görcsösen megszerezni a telefonszámát, ugyanis haverjaival versenyben vannak: kinek lesz meg több csaj száma? A lány kezdetben erős marad és nem hódol be a ragyogó kék szemű adonisznak, azonban az est végén elgyengül és megadja elérhetőségét. A fiú megígéri, hogy hívni fogja, azonban napok után sem jelentkezik az áruló. A sors mégis úgy hozza, hogy újra találkoznak és ezúttal egyik sem szívódik fel. A fiú kezdeti kezdeményező, domináns jelleme teljesen átalakul távolságtartóvá és félőssé. Jessica képtelen lesz elmenekülni, hisz a szívébe zárta, habár hamar realizálja magában, hogy ez a szív még nagyon sokszor fog emiatt a fiú miatt összetörni.
Azt gondolnád egy szépen kitalált fájdalmas szerelmi történet, de talán akkor törik igazán el benned a mécses, mikor felfogod, hogy ez mind Jessica Koch és Danijel Taylor igaz története. Igen, pontosan jól gondolod, ezé a Jassicaé.

Minden túlzás nélkül írom, hogy életem egyik legmeghatározottabb olvasmányához volt szerencsém! Nagyon sokat dobott a könyvön, hogy valóságos volt, mégis döbbenetes és ez a kettősség ötvözete, illetve az élet keserűsége tette igazzá.
Imádtam a szereplők esetlenségét, hibáit, hogy nem tökéletesek! Hihetetlenül megszerettem Danny karakterét, azt az önzetlen, erős fiút, aki látszólag sose tartott a jövőtől, mindig a jelennek élt. A Közel a horizonthoz lenyűgözött, magába zárt, én pedig magamba zártam az olvasás után. A könyv megtanította, hogy sose lehetünk biztosak abban, hogy mit hoz a holnap, hogy emiatt is értékelnünk kell azt, amink van, mert nem biztos, hogy sokáig részese lehetünk ezeknek a kiváltságoknak.

Egy igazságtalan és fájdalmas történet, aminek olvasása közben szem nem marad szárazon. Ajánlom mindenkinek, szívből!




Összesítés:

Kedvenc részek:

Ha bármit is leírnék, az spoileres lenne. De nem is tudnék válogatni a cselekmények között. Az első oldaltól az utolsóig imádtam minden jelenetet!


Kedvenc karakterek:

Bemásolnám értékelésem egy kicsiny részét:
Imádtam a szereplők esetlenségét, hibáit, hogy nem tökéletesek! Hihetetlenül megszerettem Danny karakterét, azt az önzetlen, erős fiút, aki látszólag sose tartott a jövőtől, mindig a jelennek élt.


Kedvenc idézetek:

"A szarkazmus az intelligens emberek fegyvere."

***

"– Pontosan így szeretlek. A normális emberekkel még soha semmit nem tudtam kezdeni."

Borító: 5/5

Két karakter ül a tetőn, és nézik a horizontot. Nem fűznék hozzá többet, csak annyit, hogy zseniális. Szívszorító és nagyon találó!


Pontozás:

Nincs annyi csillag az égen, ahányat ennek most én adni szeretnék. Nem kérdés, hogy a maximumot! Azt veszem észre, hogy nem sokan olvassák, olvasták, ami öreg hiba. Olvassátok, mert megérdemli és Ti is.


IDE kattintva megvásárolhatjátok!


Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése