csütörtök, december 6

Jen Klein: Rád hangolva - Értékelés | Lillsz

Oldalszám: 352 oldal

Megjelenés: 2017

Kiadó: Móra Kiadó

Ár: 2499.-

Fülszöveg: 

"Oliver Flagg két lábon járó közhely. Legalábbis June szerint. A srác jóképű, népszerű, élsportoló, és a pomponlányok vezetőjével jár. Ő az amerikai álompasi gimis kivitelben… June köszöni, nem kér belőle. Csakhogy a végzős évükben Oliver viszi mindennap suliba, ami azt jelenti, hogy a lánynak olyasvalakivel kell töltenie a reggeleit, akinek egy összetett mondat megértése valószínűleg komoly nehézséget jelent, a zenei ízlése pedig ugyanolyan fájdalmasan kiszámítható, mint ő maga. Úgyhogy veszekednek. Sokat. Az életről, a gimiről, az együttesekről, a benzinzabáló autókról, mindenről. (Oké, Oliver talán mégis tud összetett mondatokban beszélni.) Az világos, hogy ők ketten tűz és víz. Ami nem világos, miért számít ez egyre kevésbé…"

Értékelésem: (SPOILER MENTES!)




 

Iszonyatosan cuki, érzelmes, "megint összetörte egy LOL könyv a szívemet" sztori, ahw!

Egy költözés során June messzebb kerül sulijától, mint eddig, így a késés elkerülése és a rövidebb odaérkezés érdekében Oliver fuvarozza reggelente. Egymás zenéit hallgatva vagy beszélgetve, valamikor civakodva teszik meg ezt a bizonyos húsz perces kocsiutat. A fiú anyukája és a lányé legjobb barátnők, így a kamaszok szinte születésük óta ismerik a másik családját. June a fiatalabb kora ellenére sokkal érettebb és okosabb, mélyen megveti a buta, seggfej és tahó embereket. Oliverről is úgy tudta, hogy ebbe a kategóriába tartozik, de napról napra valami újat és megdöbbentőt tud meg róla, ami pozitívan éri. A legelképesztőbb felfedezés, hogy a helyes és izmos külső egy okos és értelmes fiút rejt magában.

Érdekes, sose várok világmegváltó gondolatokat egy LOL könyvtől sem, de engem már az meglep, mikor nem tudom előre egy-egy ilyen regénynél, mi fog történni. Tény, a végét mindenki előre kitalálja, de a felvezetés kiszámíthatatlan volt! Nem sejtettem, hogy mi lesz Jen Klein következő húzása, nagyon tetszett ahogyan próbálta becsapni az olvasóit, ez hatalmas plusz pont a szememben, sikerült egyedit alkotnia. Szabályosan végigizgultam az egész könyvet!

Tetszett a főszereplők közti ellentét. Míg Oliver egy igen optimista karakter, addig June egy realista – már-már pesszimista hozzáállású személyiség. Jót szórakoztam azokon a jeleneteken, mikor egymással vitatkoztak és próbálták győzködni a másikat, hogy már pedig neki van igaza.

Nem szeretnélek titeket egy felesleges bullshittel teletömött bejegyzéssel untatni, így annyit írnék eme rövid – de remélhetőleg lényegre törő – értékelő végére: Ez egy igen jól kidolgozott könyv volt, egy nagyon tehetséges nő tollából, ami képes szórakoztatni az olvasóját.




Összesítés:

Kedvenc karakterek:

June, akivel már a kezdetekkor sikerült szimpatizálnom. Szerethető és okos karakter, talán a túlontúl hangoztatott realizmusa zavart egy picit, de ő így látja a világot, ezt hamar elfogadtam és megszoktam.

Oliver, aki egy iszonyú cuki és kedves srác. Több jelenetnél szinte már elolvadtam tőle, nagy kedvenceim a J-O jelenetek! *-*

Kedvenc részek:

J-O jelenetek? Na meg persze a bál, illetve a végzős balhé. :)

Kedvenc idézetek:

"– Szóval csak négyéves voltál, amikor összeházasodtunk a játszótéren?
Összerezzenek.
– Te emlékszel erre?
– Úristen, pedofil vagyok! – kiált fel Olivér drámaian, és a homlokára csap."

***

"– És mi lenne Shaun bowlingos neve?
– Golyógóré – vágom rá.
– Telibe Találó – kontrázik Oliver.
– Gurító Guru – veszem fel a kesztyűt.
– Semmi Teke-Tória.
– A Pálya Partizánja.
– Állítsátok meg! – mordul fel Darbs."

Borító: 5/5

Az összes LOL könyv borítójáról süt, hogy tiniknek szól tinikről, én odavagyok értük! Oké, néhány elég érdekesre sikerült, de ez jelen esetben kifejezetten tetszik. Illik a történethez, színes és vidám.

Pontozás:

Egy nagyon aranyos, szerethető történet, ami azonnal magába szippantja az olvasót. Kifejezetten szerettem, hogy itt nem tudtam előre, hogy mi fog történni. Tetszett az írónő stílusa, humora, amit előszeretettel használt a művében. Jen Klein könyvét csak ajánlani tudom! Olvassátok, szeressétek!



Kövi bejegyzésig,
xoxo: Lillsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése